Wednesday, June 7, 2017

Cara Menyediakan Resepi Cucur Jagung Bercili Yang Sedap

Siapa biasa makan cucur jagung? sekali sekala kalau dapat makan memang sedap kan... Tapi biasa kalau yang kat rumah tu buat yang cucur jagung berlemak kan? kali ini kita tukar sikit, letak cili sikit so ada rasa spicy and hot, dah jangan nak bebel lama-lama jom kita teruskan dengan Cara Menyediakan Resepi Cucur Jagung Bercili Yang Sedap.

Cara Menyediakan Resepi Cucur Jagung Bercili Yang Sedap

Bahan-bahan yang diperlukan :


[==] 2 batang jagung manis – bersihkan
[==] 12 sudu tepung gandum
[==] 1 biji telur
[==] 2 tangkai cili merah – hiris nipis
[==] 2 sudu teh garam
[==] Air secukupnya
[==] Minyak utk menggoreng

Cara memasaknaya :


[==] Kikis isi jagung dengan menggunakan pisau yg tajam dgn berhati2 ke dlm mangkuk.
[==] Masukkan tepung dan hirisan cili ke dlm mangkuk berisi isi jagung. Gaul hingga rata.
[==] Masukan air sedikit demi sedikit sambil dig@ul sehingga adunan menjadi mesra dan tidak terlalu cair.
[==] Masukan telur dan garam. Gaul hingga rata.
[==] Panaskan minyak yg banyak didalam kuali.
[==] Sudukan adunan satu persatu ke dlm kuali dan goreng sehingga kuning keemasan. Balik-balikan cucur supaya masak dengan sempurna.
[==] Setelah masak, angkat dan toskan minyak. Sajikan bersama sos cili kesukaan uollsss.

Dah siap untuk dihidangkan..!! Selamat mencuba uolsss..!!

Kami kongsikan resepi terbaik untuk anda, selamat mencuba


EmoticonEmoticon